top of page
TATA | Rákász Gergely Lords of the Organ VII. - Castle Edition
TATA | Rákász Gergely Lords of the Organ VII. - Castle Edition

jún. 09., P

|

Tata - Esterházy - kastély

TATA | Rákász Gergely Lords of the Organ VII. - Castle Edition

VIVALDI - BACH - WIDOR

A regisztráció lezárult
További események

Dátum & Hely

2023. jún. 09. 20:30 – 22:00

Tata - Esterházy - kastély, Tata, Hősök tere 9-A, 2890, 2890 Magyarország

Koncert információk

Hetedik évadjában is az orgona show arcát mutatja a Lords Of The Organ sorozat Vivaldi, Bach és Widor remekműveivel.

Widor Toccata-ja az V. szimfóniából az orgonairodalom legendás darabja. A szerző által indított zenei vérvonal egyik ága ráadásul Rákász Gergelyig ér, így igazán különleges ez az előadás. (Charles-Marie Widor tanította Marcel Duprét, ő Odile Pierre-t Odile utolsó tanítványa David DiFiore pedig Rákász amerikai tanára volt.)  

Bach A-moll Prelúdium és Fúgája ékes példája, hogy a szerző egy rocksztár volt az orgonán. Bach szóló orgonadarabjaiban előtérbe került művészi büszkesége, megmutatta, hogy mire képes, ha a hangszerek királynőjével táncol. Mesterművei minden próbát kiálltak, évszázadok óta villanyoznak fel fiatalokat és időseket.

A mű koncerten bemutatott ritkaságszámba menő hangszerelésének egységes lendülete magával ragadó, és az első élmény lehengerlő. De a darab felvétele (BACH CD 2015.) megmutatja azokat a felfedezésre váró nüánszokat és komplexitást is, amelyek Bach szóló orgonaműveiben általában csak számos meghallgatás után válnak nyilvánvalóvá.  

A bensőséges és szent nyugalmat az újonnan megjelent Organ Meditation lemezről vett Grieg és César Franckidézetek hozzák el számunkra, majd a művész ígérete szerint felcsendül Vivaldi, A Négy Évszak koncertje, melyből most a gazdag és bohém Ősz tétel a soros, allegorikusan bemutatva a megérdemelt munka gyümölcsét, a vadászat örömét és a borivás veszélyeit. (is)

Esőnap és esőhelyszín információk:

A koncertet az esőnapon mindenképp megtartjuk. 

Esőhelyszínként a Tatai Szent Kereszt templom a befogadónk. Ha az esőnapon is esik, akkor a kastély megtekintése után a kiírt kezdés szerint a templomban kezdődik a koncert. 

A szabadtéri fényfestés helyett látványkoncertet tartunk, témába vágó művészi vetítésekkel.

Az esőnapról és második esetben az esőnapi esőhelyszín kapcsán a részvevőket aznap e-mailben értesítjük, és utóbbira a kastélylátogatás során is felhívják a figyelmet.  

Jegyek

 • Standard jegy

  Koncert és vezetett kastélylátogatás. Kezdés 18.00-tól

  7 980,00 Ft
  Véget ért
 • VIP jegy

  Standard jegyen felül közönségtalálkozó a művésszel a koncert után exkluzív környezetben, királyi borok társaságában!

  18 990,00 Ft
  Véget ért

Összesen

0,00 Ft

Ossza meg a közösségi médiában

bottom of page