top of page
TATA - LORDS OF THE ORGAN VIII.
TATA - LORDS OF THE ORGAN VIII.

szept. 13., P

|

Szent Kereszt Felmagasztalása templom

TATA - LORDS OF THE ORGAN VIII.

Személyes jegyvásárlás: Tourinform Iroda - Bercsényi utca 1. Jegyek Online kezelési költség nélkül, csak itt a honlapon:

Dátum & Hely

2024. szept. 13. 19:00 – 20:30

Szent Kereszt Felmagasztalása templom, Tata, János Pál tér, 2890 Magyarország

Koncert információk

Égi és földi hatalmak köszöntik a 100 éves, de kora ellenére nagyon is virgonc Kék Rapszódiát. Csatlakozz a fergeteges ünnepséghez!

Vivaldi - Négy Évszak sorozatának végéhez érkezünk idén az időskor bölcsességét idéző Tél Concerto-val. Vivaldi gyönyörű harmóniái mint korábban, úgy most is mélyebb szellemi, lelki rétegeket is megmozgatnak a hallgatókban. Mesélek majd róluk.

Szabadság, fiatalság, életöröm, ritmus, zene, és a nagyváros hangjai, zajai, ez a Kék Rapszódia lelke. Ezt játszom minden alkalommal, amikor a billentyűkhöz ülök. Születésének közegeként az első világháború utáni évek hisztérikus Amerikáját kell magunk előtt látnunk. A közönség féktelen felszabadulni, szórakozni vágyásában mindig újabb műveket, rekordokat várt, és Gershwin azok közé tartozott, akik okosan kiszolgálták, de ugyanakkor irányították is az átlag ízlést.

150 éve született a nagyszerű angol komponista Gustav Holst, akinek Bolygók szvitje számos hollywoodi legendás filmzenét ihletett úgy a Csillagok Háborúját, mint a Gladiátort. Az idén megjelent ÚJ LEMEZ a Lords of the Organ sorozat 4. korongja három tételt vonultat fel a remekművekből. Ezek közül a kiáradó, a teremtő, az Istenek ura, a legnagyobb bolygó a Jupiter tétel szólal meg a koncerten.

Bach intim és felemelő zenéjét az „Ékesítsd magad ó kedves lélek” címűt 1724-ben éppen 300 éve írta. Miért is ne hallgassuk meg! Én el is játszom hallgatás közben.

Mindent összevetve hozom a Lords of the Organ sorozat szokásos arculatát! Változatos muzsikák, erő és alázat, mélységek és magasságok, mindez Látványkoncert formában, lenyűgöző művészi grafikákkal kiegészítve a zenét, hiszen a koncert Gershwinhez és Vivaldihoz hasonlóan nem csak kiszolgálni, de formálni is igyekszik a közízlést!

Éljük át együtt!

Jegyek

 • Standard jegy

  Véget ér:: szept. 13. 12:21

  A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

  4 900,00 Ft
 • Prémium jegy

  Véget ér:: szept. 13. 12:22

  Foglalt helyek biztosítása a prémium jeggyel rendelkezőknek. A jegyek korlátozott számban elérhetők!

  5 900,00 Ft

Összesen

0,00 Ft

Ossza meg a közösségi médiában

bottom of page