top of page
TARDOSKEDD (Szlovákia) | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.
TARDOSKEDD (Szlovákia) | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.

jún. 30., P

|

Tardoskedd - Kultúrny dom Tvrdošovce

TARDOSKEDD (Szlovákia) | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.

VIVALDI - BACH - WIDOR Jegyek: A helyszínen.

A regisztráció lezárult
További események

Dátum & Hely

2023. jún. 30. 19:00 – 20:30

Tardoskedd - Kultúrny dom Tvrdošovce, 941 10 Tardoskedd, Szlovákia

Koncert információk

Hetedik évadjában is az orgona show arcát mutatja a Lords Of The Organ sorozat Vivaldi, Bach és Widor remekműveivel.   

Widor Toccata-ja az V. szimfóniából az orgonairodalom legendás darabja. A szerző által indított zenei vérvonal egyik ága ráadásul Rákász Gergelyig ér, így igazán különleges ez az előadás. (Charles-Marie Widor tanította Marcel Duprét, ő Odile Pierre-t Odile utolsó tanítványa David DiFiore pedig Rákász amerikai tanára volt.)  

Bach A-moll Prelúdium és Fúgája ékes példája, hogy a szerző egy rocksztár volt az orgonán. Bach szóló orgonadarabjaiban előtérbe került művészi büszkesége, megmutatta, hogy mire képes, ha a hangszerek királynőjével táncol. Mesterművei minden próbát kiálltak, évszázadok óta villanyoznak fel fiatalokat és időseket.  A mű koncerten bemutatott ritkaságszámba menő hangszerelésének egységes lendülete magával ragadó, és az első élmény lehengerlő. De a darab felvétele (BACH CD 2015.) megmutatja azokat a felfedezésre váró nüánszokat és komplexitást is, amelyek Bach szóló orgonaműveiben általában csak számos meghallgatás után válnak nyilvánvalóvá.  

A bensőséges és szent nyugalmat az újonnan megjelent Organ Meditation lemezről vett Grieg és César Franckidézetek hozzák el számunkra, majd a művész ígérete szerint felcsendül Vivaldi, A Négy Évszak koncertje, melyből most a gazdag és bohém Ősz tétel a soros, allegorikusan bemutatva a megérdemelt munka gyümölcsét, a vadászat örömét és a borivás veszélyeit. (is)

Jegyek

  • Belépőjegy

    A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

    4 000,00 Ft
    Véget ért

Összesen

0,00 Ft

Ossza meg a közösségi médiában

bottom of page