top of page
SEPSISZENTGYÖRGY - LORDS OF THE ORGAN VIII.
SEPSISZENTGYÖRGY - LORDS OF THE ORGAN VIII.

máj. 21., K

|

Sepsiszentgyörgy - Református Templom

SEPSISZENTGYÖRGY - LORDS OF THE ORGAN VIII.

VIVALDI - BACH - GERSHWIN Személyes jegyvásárlás március 1-től: Városi Kulturális Szervezőirodában, Szabadság tér, 1. szám. Tel.: 0267 312 104  Nyitvatartás: hétfő – szerda: 8 – 16 csütörtök: 8-17 pénteken: 8 – 15 Jegyek Online kezelési költség nélkül, csak itt a honlapon:

A regisztráció lezárult
További események

Dátum & Hely

2024. máj. 21. 19:00 – 20:30

Sepsiszentgyörgy - Református Templom, Strada Lăcrămioarei 5, Sfântu Gheorghe 520090, Romania

Koncert információk

Égi és földi hatalmak köszöntik a 100 éves, de kora ellenére nagyon is virgonc Kék Rapszódiát. Csatlakozz a fergeteges ünnepséghez!

Vivaldi - Négy Évszak sorozatának végéhez érkezünk idén az időskor bölcsességét idéző Tél Concerto-val. Vivaldi gyönyörű harmóniái mint korábban, úgy most is mélyebb szellemi, lelki rétegeket is megmozgatnak a hallgatókban. Mesélek majd róluk.

Szabadság, fiatalság, életöröm, ritmus, zene, és a nagyváros hangjai, zajai, ez a Kék Rapszódia lelke. Ezt játszom minden alkalommal, amikor a billentyűkhöz ülök. Születésének közegeként az első világháború utáni évek hisztérikus Amerikáját kell magunk előtt látnunk. A közönség féktelen felszabadulni, szórakozni vágyásában mindig újabb műveket, rekordokat várt, és Gershwin azok közé tartozott, akik okosan kiszolgálták, de ugyanakkor irányították is az átlag ízlést.

150 éve született a nagyszerű angol komponista Gustav Holst, akinek Bolygók szvitje számos hollywoodi legendás filmzenét ihletett úgy a Csillagok Háborúját, mint a Gladiátort. Az idén megjelent ÚJ LEMEZ a Lords of the Organ sorozat 4. korongja három tételt vonultat fel a remekművekből. Ezek közül a kiáradó, a teremtő, az Istenek ura, a legnagyobb bolygó a Jupiter tétel szólal meg a koncerten.

Bach intim és felemelő zenéjét az „Ékesítsd magad ó kedves lélek” címűt 1724-ben éppen 300 éve írta. Miért is ne hallgassuk meg! Én el is játszom hallgatás közben.

Mindent összevetve hozom a Lords of the Organ sorozat szokásos arculatát! Változatos muzsikák, erő és alázat, mélységek és magasságok, mindez Látványkoncert formában, lenyűgöző művészi grafikákkal kiegészítve a zenét, hiszen a koncert Gershwinhez és Vivaldihoz hasonlóan nem csak kiszolgálni, de formálni is igyekszik a közízlést!

Éljük át együtt!

Jegyek

  • Belépőjegy

    A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

    3 900,00 Ft
    Véget ért

Összesen

0,00 Ft

Ossza meg a közösségi médiában

bottom of page