top of page
OLASZFA | Rákász Gergely Lords of the Organ VII. - Culture Oasis

aug. 09., Sze

|

Olaszfa

OLASZFA | Rákász Gergely Lords of the Organ VII. - Culture Oasis

VIVALDI - BACH - WIDOR

Dátum & Hely

aug. 09. 20:00 – 21:30

Olaszfa, Olaszfa, 9824 Magyarország

Koncert információk

Hetedik évadjában is az orgona show arcát mutatja a Lords Of The Organ sorozat Vivaldi, Bach és Widor remekműveivel.

Widor Toccata-ja az V. szimfóniából az orgonairodalom legendás darabja. A szerző által indított zenei vérvonal egyik ága ráadásul Rákász Gergelyig ér, így igazán különleges ez az előadás. (Charles-Marie Widor tanította Marcel Duprét, ő Odile Pierre-t Odile utolsó tanítványa David DiFiore pedig Rákász amerikai tanára volt.)  

Bach A-moll Prelúdium és Fúgája ékes példája, hogy a szerző egy rocksztár volt az orgonán. Bach szóló orgonadarabjaiban előtérbe került művészi büszkesége, megmutatta, hogy mire képes, ha a hangszerek királynőjével táncol. Mesterművei minden próbát kiálltak, évszázadok óta villanyoznak fel fiatalokat és időseket.

A mű koncerten bemutatott ritkaságszámba menő hangszerelésének egységes lendülete magával ragadó, és az első élmény lehengerlő. De a darab felvétele (BACH CD 2015.) megmutatja azokat a felfedezésre váró nüánszokat és komplexitást is, amelyek Bach szóló orgonaműveiben általában csak számos meghallgatás után válnak nyilvánvalóvá.  

A bensőséges és szent nyugalmat az újonnan megjelent Organ Meditation lemezről vett Grieg és César Franckidézetek hozzák el számunkra, majd a művész ígérete szerint felcsendül Vivaldi, A Négy Évszak koncertje, melyből most a gazdag és bohém Ősz tétel a soros, allegorikusan bemutatva a megérdemelt munka gyümölcsét, a vadászat örömét és a borivás veszélyeit. (is)

Jegyek

Ár

Mennyiség

Összesen

 • Koncert belépőjegy

  4 990,00 Ft

  Véget ér:

  aug. 09. 20:00

  Kizárólag a hangverseny látogatható vele.

  4 990,00 Ft

  0

  0,00 Ft

 • VIP jegy

  7 990,00 Ft

  Véget ér:

  aug. 09. 21:30

  Közönségtalálkozó a művésszel a koncert után exkluzív környezetben, királyi borok társaságában!

  7 990,00 Ft

  0

  0,00 Ft

Összesen

0,00 Ft

Ossza meg a közösségi médiában

bottom of page