top of page
KÉZDIVÁSÁRHELY - LORDS OF THE ORGAN VIII.
KÉZDIVÁSÁRHELY - LORDS OF THE ORGAN VIII.

máj. 17., P

|

Kézdivásárhely - Vigadó

KÉZDIVÁSÁRHELY - LORDS OF THE ORGAN VIII.

VIVALDI - BACH - GERSHWIN Személyes jegyvásárlás március 1-től: Vigadó Művelődési Ház, telefon: 0730 600 279 Jegyek Online kezelési költség nélkül, csak itt a honlapon:

A regisztráció lezárult
További események

Dátum & Hely

2024. máj. 17. 18:00 – 19:30

Kézdivásárhely - Vigadó, Piața Gábor Áron 21, Târgu Secuiesc 525400, Romania

Koncert információk

Égi és földi hatalmak köszöntik a 100 éves, de kora ellenére nagyon is virgonc Kék Rapszódiát. Csatlakozz a fergeteges ünnepséghez!

Vivaldi - Négy Évszak sorozatának végéhez érkezünk idén az időskor bölcsességét idéző Tél Concerto-val. Vivaldi gyönyörű harmóniái mint korábban, úgy most is mélyebb szellemi, lelki rétegeket is megmozgatnak a hallgatókban. Mesélek majd róluk.

Szabadság, fiatalság, életöröm, ritmus, zene, és a nagyváros hangjai, zajai, ez a Kék Rapszódia lelke. Ezt játszom minden alkalommal, amikor a billentyűkhöz ülök. Születésének közegeként az első világháború utáni évek hisztérikus Amerikáját kell magunk előtt látnunk. A közönség féktelen felszabadulni, szórakozni vágyásában mindig újabb műveket, rekordokat várt, és Gershwin azok közé tartozott, akik okosan kiszolgálták, de ugyanakkor irányították is az átlag ízlést.

150 éve született a nagyszerű angol komponista Gustav Holst, akinek Bolygók szvitje számos hollywoodi legendás filmzenét ihletett úgy a Csillagok Háborúját, mint a Gladiátort. Az idén megjelent ÚJ LEMEZ a Lords of the Organ sorozat 4. korongja három tételt vonultat fel a remekművekből. Ezek közül a kiáradó, a teremtő, az Istenek ura, a legnagyobb bolygó a Jupiter tétel szólal meg a koncerten.

Bach intim és felemelő zenéjét az „Ékesítsd magad ó kedves lélek” címűt 1724-ben éppen 300 éve írta. Miért is ne hallgassuk meg! Én el is játszom hallgatás közben.

Mindent összevetve hozom a Lords of the Organ sorozat szokásos arculatát! Változatos muzsikák, erő és alázat, mélységek és magasságok, mindez Látványkoncert formában, lenyűgöző művészi grafikákkal kiegészítve a zenét, hiszen a koncert Gershwinhez és Vivaldihoz hasonlóan nem csak kiszolgálni, de formálni is igyekszik a közízlést!

Éljük át együtt!

Jegyek

  • Belépőjegy

    A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

    3 900,00 Ft
    Véget ért

Összesen

0,00 Ft

Ossza meg a közösségi médiában

bottom of page