top of page
BUDAPEST | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.
BUDAPEST | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.

aug. 25., P

|

Pozsonyi úti Református Templom

BUDAPEST | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.

VIVALDI - BACH - WIDOR Jegyek a jegy.hu országos hálózatában! www.jegy.hu/jegyirodak

A regisztráció lezárult
További események

Dátum & Hely

aug. 25. 20:00 – 21:30

Pozsonyi úti Református Templom, Budapest, Pozsonyi út 58, 1133 Magyarország

Koncert információk

Hetedik évadjában is az orgona show arcát mutatja a Lords Of The Organ sorozat Vivaldi, Bach és Widor remekműveivel.   

Widor Toccata-ja az V. szimfóniából az orgonairodalom legendás darabja. A szerző által indított zenei vérvonal egyik ága ráadásul Rákász Gergelyig ér, így igazán különleges ez az előadás. (Charles-Marie Widor tanította Marcel Duprét, ő Odile Pierre-t Odile utolsó tanítványa David DiFiore pedig Rákász amerikai tanára volt.)  

Bach A-moll Prelúdium és Fúgája ékes példája, hogy a szerző egy rocksztár volt az orgonán. Bach szóló orgonadarabjaiban előtérbe került művészi büszkesége, megmutatta, hogy mire képes, ha a hangszerek királynőjével táncol. Mesterművei minden próbát kiálltak, évszázadok óta villanyoznak fel fiatalokat és időseket.  A mű koncerten bemutatott ritkaságszámba menő hangszerelésének egységes lendülete magával ragadó, és az első élmény lehengerlő. De a darab felvétele (BACH CD 2015.) megmutatja azokat a felfedezésre váró nüánszokat és komplexitást is, amelyek Bach szóló orgonaműveiben általában csak számos meghallgatás után válnak nyilvánvalóvá.  

A bensőséges és szent nyugalmat az újonnan megjelent Organ Meditation lemezről vett Grieg és César Franckidézetek hozzák el számunkra, majd a művész ígérete szerint felcsendül Vivaldi, A Négy Évszak koncertje, melyből most a gazdag és bohém Ősz tétel a soros, allegorikusan bemutatva a megérdemelt munka gyümölcsét, a vadászat örömét és a borivás veszélyeit. (is)

Jegyek

Ár

Mennyiség

Összesen

  • Belépőjegy

    5 980,00 Ft

    A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

    5 980,00 Ft

    Véget ért

Összesen

0,00 Ft

Ossza meg a közösségi médiában

bottom of page