top of page
BALATONBOGLÁR - LORDS OF THE ORGAN VIII.
BALATONBOGLÁR - LORDS OF THE ORGAN VIII.

júl. 26., P

|

Balatonboglár - Evangélikus Templom

BALATONBOGLÁR - LORDS OF THE ORGAN VIII.

VIVALDI - BACH - GERSHWIN Személyes jegyvásárlás február 15-től a Sümegi Travel 8630 Balatonboglár Dózsa György u. 1. Jegyek Online kezelési költség nélkül, csak itt a honlapon:

Dátum & Hely

2024. júl. 26. 20:30 – 22:00

Balatonboglár - Evangélikus Templom, Balatonboglár, Hétház u. 17, 8630 Magyarország

Koncert információk

Égi és földi hatalmak köszöntik a 100 éves, de kora ellenére nagyon is virgonc Kék Rapszódiát. Csatlakozz a fergeteges ünnepséghez!

Vivaldi - Négy Évszak sorozatának végéhez érkezünk idén az időskor bölcsességét idéző Tél Concerto-val. Vivaldi gyönyörű harmóniái mint korábban, úgy most is mélyebb szellemi, lelki rétegeket is megmozgatnak a hallgatókban. Mesélek majd róluk.

Szabadság, fiatalság, életöröm, ritmus, zene, és a nagyváros hangjai, zajai, ez a Kék Rapszódia lelke. Ezt játszom minden alkalommal, amikor a billentyűkhöz ülök. Születésének közegeként az első világháború utáni évek hisztérikus Amerikáját kell magunk előtt látnunk. A közönség féktelen felszabadulni, szórakozni vágyásában mindig újabb műveket, rekordokat várt, és Gershwin azok közé tartozott, akik okosan kiszolgálták, de ugyanakkor irányították is az átlag ízlést.

150 éve született a nagyszerű angol komponista Gustav Holst, akinek Bolygók szvitje számos hollywoodi legendás filmzenét ihletett úgy a Csillagok Háborúját, mint a Gladiátort. Az idén megjelent ÚJ LEMEZ a Lords of the Organ sorozat 4. korongja három tételt vonultat fel a remekművekből. Ezek közül a kiáradó, a teremtő, az Istenek ura, a legnagyobb bolygó a Jupiter tétel szólal meg a koncerten.

Bach intim és felemelő zenéjét az „Ékesítsd magad ó kedves lélek” címűt 1724-ben éppen 300 éve írta. Miért is ne hallgassuk meg! Én el is játszom hallgatás közben.

Mindent összevetve hozom a Lords of the Organ sorozat szokásos arculatát! Változatos muzsikák, erő és alázat, mélységek és magasságok, mindez Látványkoncert formában, lenyűgöző művészi grafikákkal kiegészítve a zenét, hiszen a koncert Gershwinhez és Vivaldihoz hasonlóan nem csak kiszolgálni, de formálni is igyekszik a közízlést!

Éljük át együtt!

Jegyek

  • Belépőjegy

    A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

    4 500,00 Ft
  • Ilyen csak Bogláron van!

    Zsuzsa barátném remek cukrász a főállású lelkészkedés, és városi sürgés forgása mellett. Nemrég megjelent Torták, Titkok, Történetek könyvében számos olyan édes csoda szerepel, amelyet magam is nagy örömmel kóstoltam, de ami itt jön az teljesen egyedi. 100 éves a Kék Rapszódia, és Gershwin remekművének születésnapjára megálmodtuk az egyedi whiskey-s, kicsit füstös ízvilágú Kék Rapszódia tortát. Limitált szeletszámmal, a koncert utáni VIP fogadáson együtt kóstoljuk meg egy jó pohár borral!

    9 000,00 Ft

Összesen

0,00 Ft

Ossza meg a közösségi médiában

bottom of page