top of page
ABDA | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.
ABDA | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.

jan. 13., Szo

|

Abda - Községháza

ABDA | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.

VIVALDI - BACH - WIDOR Jegyek munkaidőban az abdai Községházán kaphatók. Belépéskor a jegy mellé kérjük a lakcímkártyát felmutatni! Az össze bevétel a Rákász Gergely Alapítvány számára kerül felajánlásra!

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények

Dátum & Hely

2024. jan. 13. 18:00 – 19:30

Abda - Községháza, Abda, Szent István u. 3, 9151 Magyarország

Koncert információk

Jegyek ára:

abdai lakcímkártyával: 2.200 Ft

börcsi és ikrényi lakcímkártyával: 3.500 Ft

minden egyéb a fentieken kívül: 5.000 Ft

Hetedik évadjában is az orgona show arcát mutatja a Lords Of The Organ sorozat Vivaldi, Bach és Widor remekműveivel.

Widor Toccata-ja az V. szimfóniából az orgonairodalom legendás darabja. A szerző által indított zenei vérvonal egyik ága ráadásul Rákász Gergelyig ér, így igazán különleges ez az előadás. (Charles-Marie Widor tanította Marcel Duprét, ő Odile Pierre-t Odile utolsó tanítványa David DiFiore pedig Rákász amerikai tanára volt.)

Bach A-moll Prelúdium és Fúgája ékes példája, hogy a szerző egy rocksztár volt az orgonán. Bach szóló orgonadarabjaiban előtérbe került művészi büszkesége, megmutatta, hogy mire képes, ha a hangszerek királynőjével táncol. Mesterművei minden próbát kiálltak, évszázadok óta villanyoznak fel fiatalokat és időseket.  A mű koncerten bemutatott ritkaságszámba menő hangszerelésének egységes lendülete magával ragadó, és az első élmény lehengerlő. De a darab felvétele (BACH CD 2015.) megmutatja azokat a felfedezésre váró nüánszokat és komplexitást is, amelyek Bach szóló orgonaműveiben általában csak számos meghallgatás után válnak nyilvánvalóvá.

A bensőséges és szent nyugalmat az újonnan megjelent Organ Meditation lemezről vett Grieg és César Franckidézetek hozzák el számunkra, majd a művész ígérete szerint felcsendül Vivaldi, A Négy Évszak koncertje, melyből most a gazdag és bohém Ősz tétel a soros, allegorikusan bemutatva a megérdemelt munka gyümölcsét, a vadászat örömét és a borivás veszélyeit. (is)

Ossza meg a közösségi médiában

bottom of page