top of page
IDŐPONTVÁLTOZÁS NOVEMBER 19-re! NYÍREGYHÁZA | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.
IDŐPONTVÁLTOZÁS NOVEMBER 19-re! NYÍREGYHÁZA | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.

nov. 19., V

|

Kodály Zoltán Iskola hangversenyterme

IDŐPONTVÁLTOZÁS NOVEMBER 19-re! NYÍREGYHÁZA | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.

VIVALDI - BACH - WIDOR Személyes jegyvásárlás: Ticketline Jegyiroda - Benczúr Tér 6. Kapucsengő: Aranyszál Telefon: 70/289 29 13 Jegyek Online kezelési költség nélkül, csak itt a honlapon:

A regisztráció lezárult
További események

Dátum & Hely

2023. nov. 19. 18:00 – 19:30

Kodály Zoltán Iskola hangversenyterme, Nyíregyháza, Vay Ádám krt. 18, 4400 Magyarország

Koncert információk

Hetedik évadjában is az orgona show arcát mutatja a Lords Of The Organ sorozat Vivaldi, Bach és Widor remekműveivel. 

Widor Toccata-ja az V. szimfóniából az orgonairodalom legendás darabja. A szerző által indított zenei vérvonal egyik ága ráadásul Rákász Gergelyig ér, így igazán különleges ez az előadás. (Charles-Marie Widor tanította Marcel Duprét, ő Odile Pierre-t Odile utolsó tanítványa David DiFiore pedig Rákász amerikai tanára volt.) 

Bach A-moll Prelúdium és Fúgája ékes példája, hogy a szerző egy rocksztár volt az orgonán. Bach szóló orgonadarabjaiban előtérbe került művészi büszkesége, megmutatta, hogy mire képes, ha a hangszerek királynőjével táncol. Mesterművei minden próbát kiálltak, évszázadok óta villanyoznak fel fiatalokat és időseket.  A mű koncerten bemutatott ritkaságszámba menő hangszerelésének egységes lendülete magával ragadó, és az első élmény lehengerlő. De a darab felvétele (BACH CD 2015.) megmutatja azokat a felfedezésre váró nüánszokat és komplexitást is, amelyek Bach szóló orgonaműveiben általában csak számos meghallgatás után válnak nyilvánvalóvá. 

A bensőséges és szent nyugalmat az újonnan megjelent Organ Meditation lemezről vett Grieg és César Franckidézetek hozzák el számunkra, majd a művész ígérete szerint felcsendül Vivaldi, A Négy Évszak koncertje, melyből most a gazdag és bohém Ősz tétel a soros, allegorikusan bemutatva a megérdemelt munka gyümölcsét, a vadászat örömét és a borivás veszélyeit. (is)

Jegyek

 • Belépőjegy

  A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

  3 990,00 Ft
  Véget ért
 • Alapítvány támogatás

  ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁS ( NEM MINŐSÜL JEGYNEK!)

  500,00 Ft
  Véget ért

Összesen

0,00 Ft

Ossza meg a közösségi médiában

bottom of page