top of page
IDŐPONTVÁLTOZÁS!! - EGER | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.
IDŐPONTVÁLTOZÁS!! - EGER | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.

nov. 07., K

|

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

IDŐPONTVÁLTOZÁS!! - EGER | Rákász Gergely Lords of the Organ VII.

VIVALDI - BACH - WIDOR Személyes jegyvásárlás: Tourinform Eger, 3300 Eger, Bajcsy-Zs. utca 9. Jegyek Online kezelési költség nélkül, csak itt a honlapon:

Dátum & Hely

nov. 07. 18:00 – 19:30

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Eger, Eszterházy tér 1, 3300 Magyarország

Koncert információk

Hetedik évadjában is az orgona show arcát mutatja a Lords Of The Organ sorozat Vivaldi, Bach és Widor remekműveivel. 

Widor Toccata-ja az V. szimfóniából az orgonairodalom legendás darabja. A szerző által indított zenei vérvonal egyik ága ráadásul Rákász Gergelyig ér, így igazán különleges ez az előadás. (Charles-Marie Widor tanította Marcel Duprét, ő Odile Pierre-t Odile utolsó tanítványa David DiFiore pedig Rákász amerikai tanára volt.) 

Bach A-moll Prelúdium és Fúgája ékes példája, hogy a szerző egy rocksztár volt az orgonán. Bach szóló orgonadarabjaiban előtérbe került művészi büszkesége, megmutatta, hogy mire képes, ha a hangszerek királynőjével táncol. Mesterművei minden próbát kiálltak, évszázadok óta villanyoznak fel fiatalokat és időseket.  A mű koncerten bemutatott ritkaságszámba menő hangszerelésének egységes lendülete magával ragadó, és az első élmény lehengerlő. De a darab felvétele (BACH CD 2015.) megmutatja azokat a felfedezésre váró nüánszokat és komplexitást is, amelyek Bach szóló orgonaműveiben általában csak számos meghallgatás után válnak nyilvánvalóvá. 

A bensőséges és szent nyugalmat az újonnan megjelent Organ Meditation lemezről vett Grieg és César Franckidézetek hozzák el számunkra, majd a művész ígérete szerint felcsendül Vivaldi, A Négy Évszak koncertje, melyből most a gazdag és bohém Ősz tétel a soros, allegorikusan bemutatva a megérdemelt munka gyümölcsét, a vadászat örömét és a borivás veszélyeit. (is)

Jegyek

Ár

Mennyiség

Összesen

 • Belépőjegy

  3 990,00 Ft

  Véget ér:

  nov. 07. 19:30

  A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

  3 990,00 Ft

  0

  0,00 Ft

Összesen

0,00 Ft

Ossza meg a közösségi médiában

bottom of page