Dunaújváros - Karácsonyi történetek

Időpont: 2019.12.15. 18:00
Helyszín: Evangélikus Templom - Szilágyi Erzsébet út 34.

Az emberi lélek csendjétől a világűr ostromáig tart mesés zenei időutazásunk! Elmélyülünk Bach bensőséges rendjével, Händel és Berlioz feltölt bennünket energiával, majd antik Istenek vendéglátását élvezzük Holst, A Bolygók szvitjében.

Bepillantás a műsorba

 

Online jegyvásárlás Jegyek ITT

Standard jegy 2 990,- Ft
Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy a megvásárolt jegyek után, egyes jegyirodák kezelési költséget számolnak fel, melynek mértéke 200Ft +9% és 500Ft +3% között változik. Jegyek kezelési költség nélkül itt, a rakaszgergely.hu oldalon vásárolhatók.

Személyes jegyvásárlás

Szeptember 30-tól!!! Tourinform Iroda, Vasmű u. 10/a. Tel.: 25 500148

Rákász Gergely Karácsonyi hangversenyei sokaknak jelentik “A Karácsonyt.”

Ez derül ki a Facebook és e-mail üzenetekből amelyeket e több, mint 20 éve, minden decemberben megrendezésre kerülő koncertek után kapunk. Idén is színes, nagyjából 300 évet átölelő műsorral várjuk a Tisztelt régi, és új hallgatókat!

A műsorról: II. György, Anglia királya legkevésbé rokonszenves ismerőseinkre emlékeztet bennünket fennhéjázásával, és nagy elégtétel látni, miképp tekeri ujja köré a ravasz Händel. Így születik meg mindannyiunk örömére a Tűzijáték zene.

Gustav Holst zenéjével a római Istenek látnak minket vendégül. Vénusz a szerelemre és az időtlen szépségre, Jupiter az uralkodás művészetére tanít bennünket, és az is kiderül, hogyan kölcsönöz a mai filmzene a 100 évvel ezelőtti klasszikusoktól.

A Rákóczi emlékévben minden koncerten megszólal Berlioz Rákóczi indulója. Kicsit körüljárjuk majd, kihez mi áll közelebb, Vak Pali, (egyáltalán ki volt ő!?) vagy a Magyarok Istene. Igyekszem majd visszahelyezni ezt a remekművet az iskolai ünnepélyek nevetgéléséből a megbecsülés közepébe, ahová való.

Bach megnyugtató és bensőséges koráljai elmélyülést adnak, játékos C-dúr Prelúdium és Fúgája pedig egyfajta keretet rajzol, amelyre Holst Jupitere rímel majd egy lendületes, sokszínű koncert végén.

 

Ez a karácsonyi történetek zenéje, az időtlen zenetörténeti kommentárok ezzel együtt lélekben hangolnak bennünket a legszebb ünnepre.

 Következő események:

Hangversenyek és jegyrendelés

Következő hangverseny

2019. november 14. 18:00
Tiszaújváros - Lords of the Organ III.

Kapcsolat

Baráti Kör

Személyes koncertértesítők, kedvezmények