Nyíregyháza - Lords of the Organ III.

Időpont: 2019.11.16. 18:00
Helyszín: Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály terme - Vay Ádám krt. 18.

A Lords of the Organ sorozat a hangszer legnagyobb szerzőit és örökéletű műalkotásaikat állítja színpadra a következő években. Az Orgona Lordjai olyanok a hangszer történetében, mint egy-egy bíbor színű könyvjelző az örökkévalóság enciklopédiájában. A kötet Bachnál természetesen minden évben kinyílik, majd jobban és kevésbé ismert mesterművek között lapozgatunk, a bravúros orgona átiratok pedig mindig más, nem orgona szerzőt emelnek a Lordok közé. A koncert tehát egyszerre kínál jól ismert klasszikus muzsikákat, friss érdekességeket, és meglepő élményeket a hangszerek királyának udvartartásából.

Bepillantás a műsorba

 

Online jegyvásárlás Jegyek ITT

Standard jegy 2 500,- Ft
Prémium jegy 3 500,- Ft
Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy a megvásárolt jegyek után, egyes jegyirodák kezelési költséget számolnak fel, melynek mértéke 200Ft +9% és 500Ft +3% között változik. Jegyek kezelési költség nélkül itt, a rakaszgergely.hu oldalon vásárolhatók.

Személyes jegyvásárlás

Ticketline Jegyiroda - Benczúr Tér 6. Kapucsengő: Aranyszál Tel.: 70/289 29 13 és a www.jegy.hu/jegyirodak országos hálózatban.

Az idei műsor két rétegű. Először Bach és Vivaldi társaságában utazunk a korabeli Weimarba ahová a fiatal, belevaló német mester a divat miatt átköltözteti Itáliát. Bach szinte még kölyök, imponálni akar a munkaadójának, látja továbbá, hogy Vivaldi a hölgyek körében az elalélés határáig népszerű, hát tőle megkapják - gondolja. Csak azzal nem számol, micsoda változásokon megy át ő maga is eközben. Vivaldi zenéjével ismerkedve a gáláns olasz modor és a formák észrevétlenül belesimultak alapos német keretei közé. Szellem találkozott itt érzékiséggel. Bach mindig intellektuális kihívásként tekintett a zenére, Vivaldit viszont elsősorban az érdekelte, hogy a zenéje elbűvölő legyen. Szigorú szerkesztettség és Isten szolgálata az egyik, hangzatos dallamívek, amelyek élénk érzelmeket közvetítettek a másik oldalon. Izgalmas műalkotások sorával nyomon követni mekkorát változik Bach mindössze tíz év alatt. Évfordulós idén Berlioz és Gustav Holst. A koncert felfedi, hogy bújik egy fiatal komponista női ruhába csak hogy bosszút állhasson hűtlen szerelmén, és vajon sikerrel jár-e. Holst zenéje pedig a Föld határán is túlrepít bennünket egészen a Jupiterig, és a szemfülesebbek felfedezhetik, hogy honnan ered a Gladiátor, vagy a Csillagok Háborúja zenéje.

 Következő események:

2019.11.17
vasárnap, 18:00
Karcag - Lords of the Organ III.
2019.11.28
csütörtök, 18:30
Budapest - Karácsonyi történetek

Hangversenyek és jegyrendelés

Következő hangverseny

2019. szeptember 19. 18:00
Makó - Lords of the Organ III.

Kapcsolat

Baráti Kör

Személyes koncertértesítők, kedvezmények