Lemezeim

Lords of the Organ II.

Lords of the Organ II.

Megjelenés éve: 2018.
A lemez ára:
3 000,- Ft
(+postaköltség)

A Lords of the Organ sorozat a hangszer legnagyobb szerzőit, és örökéletű műalkotásaikat rögzíti. Az Orgona Lordjai olyanok a hangszer történetében, mint egy-egy bíbor színű könyvjelző az örökkévalóság enciklopédiájában. A kötet Bachnál természetesen minden alkalommal kinyílik, majd jobban és kevésbé ismert mesterművek között lapozgatunk, a bravúros orgona átiratok pedig mindig más, nem orgona szerzőt emelnek a Lordok közé. A műsor tehát egyszerre kínál jól ismert klasszikus muzsikákat, új érdekességeket, és meglepő élményeket a hangszerek királyának udvartartásából. Ezek a felvételek megmutatják az orgona színpadi, show arcát. A hangszert már az ókori rómaiak is használták nagy fesztiváljaikon, szekéren húzták és tömegeket kápráztatott el egy-egy gladiátor viadalon. Királyok és császárok hallgatták, és okkal sajátította ki az egyház. Ott volt a korai Hollywoodban a moziban, és ott van a ma nagyközönségének a kikapcsolódás palettáján is. Legalábbis az Önén biztosan. Köszönöm, hogy velem tölti a következő órát, kellemes feltöltődést kívánok! 


RG.

 

 

A CD-n található zeneszámok:

A lejátszás ikonra kattintva a belehallgathat a kiválasztott zeneszámba,
és egyenként megvásárolhatja azokat mp3 formátumban.

1. Antonio Vivaldi – A Négy Évszak “Tavasz” 01-02-03.
 (Allegro, Largo, Allegro)

A zeneszám csak a hanghordozó megvásárlása esetén hozzáférhető.
2. Johann Sebastian Bach – Air a D-dúr Szvitből* 04. 

199,- Ft
3. Georges Bizet – Carmen Szvit 05.
199,- Ft
4. Edvard Grieg – Peer Gynt Szvit No. I.** 06-07-08-09. (Reggeli hangulat, Åsa halála, Anitra tánca, A hegyi király barlangjában)

A zeneszám csak a hanghordozó megvásárlása esetén hozzáférhető.
5. Claude Debussy – Clair de Lune (Holdfény) 10.
199,- Ft
6. George Gershwin – Kék Rapszódia 11. 

A zeneszám csak a hanghordozó megvásárlása esetén hozzáférhető.

Értékelem

Értékelések

| 2019.08.25. 16:58

A lemezt azért vettem meg, mert csupa olyan darab van rajta, ami a kedvenceim közé tartozik. A hangzás orgonára történt átiratban persze más-más. nekem a kék rapszódia és a debussy darab, a clair de lune tetszett a legjobban orgonán. utóbbi különben is egy olyan mű, ami közben szinte levegőt se mer venni az ember, nehogy elmúljon a varázslat. A Kék rapszódiához pedig az orgona sok hangszíne ad pluszt, nagyon élvezetes. Köszönöm az élményt!

Hangversenyek és jegyrendelés

Következő hangverseny

2021. október 16. 18:00
Mohács - Lords of the Organ IV.

Kapcsolat

Baráti Kör

Személyes koncertértesítők, kedvezmények