Lemezeim

BALÁZS ZSUZSA - KÉKESI ENIKŐ: ÉLETBEN VAGY?!

BALÁZS ZSUZSA - KÉKESI ENIKŐ: ÉLETBEN VAGY?!

Megjelenés éve: 2017
A lemez ára:
2 700,- Ft
(+postaköltség)

Részt vehettem tavaly egy nagyszerű könyv születésében. Alkalmam volt régóta érlelődő gondolatokat újra átrágni, irodalmi formában közölni. Ajánlom a könyvet azoknak akiknek a koncertjeimen túl az életigenlésem, a pragmatikus, derűs gondolkozásom is fontos. 
Idézek egy gondolatot kedvcsinálóként:

”A jó irány mindig szeretetből táplálkozik."

"Egyetlen fa sem akar bokor lenni!
Kelet-Európában élünk és egy nyugati típusú világban. Tönkre tesszük a kultúránkat a negatív értelemben vett „még jobbat, még szebbet, még nagyobbat” gondolkodással. Nem mondom, hogy nincs helye a citius, altius, fortius –nak, (gyorsabban, magasabbra, erősebben) ez olimpián az nagyon izgalmas, csak amikor az ember a saját életében nem képes megtalálni az egészséges növekedés határvonalát, akkor ez a gondolkodás, betegséggé változik.
Ha kimegyek a természetbe és sétálok az erdőben, látok fákat, bokrokat, virágokat, de egyetlen egy bokor sem akar fa lenni, és nem küzd olyan komplexussal, hogy nekem miért nincs akkora törzsem, én miért nem tudok olyan magasra nőni. Egyetlen fa sem akar bokor lenni és nem mondja azt, mennyivel jobb ott lent, mert nem cibál a szél. Egyedül az ember, akinek tudatossága van, használja ezt, időnként nagyon rosszul arra, hogy valaki más akar lenni.
Kinyílt előttünk az élettér és látjuk, hogyan élnek a milliárdosaink, és hirtelenjében az utolsó porfészekben is az ember azt akarja, nekem miért nincs olyan táskám, olyan autóm, olyan órám, mint a gazdagoknak és ez folyamatos frusztráltságot okoz benne.
Egy elcseszett nyugati társadalmat látok. Amíg ezzel a szemlélettel nem tudunk egészségesen szembenézni és azt mondani, kérem, én egy körtefa vagyok, ami körtét hoz, ez az egészséges növekedésének a léptéke, addig frusztráltak leszünk, aminek a vége rákos megbetegedés és egy olyan társadalom, amiben nem tudjuk szeretni egymást, de még önmagunkat sem. Egy őrült nagyipar dolgozik azon, hogy ne szeressük magunkat, mert ha szeretnénk magunkat, akkor nem lenne szükségünk újabb táskára, újabb mobiltelefonra és csiribiri akármicsodára.
A média azt sugallja, azzal szereted magad, ha megveszed ezt és ezt, mert megérdemled, és neked ez jár. A szeretet ruhájába bujtatják a reklámok az illúziót."

A könyv megvásárolható a hangversenyeken, valamint ide kattintva kérésére postázzuk is.

Hangversenyek és jegyrendelés

Következő hangverseny

2019. április 24. 19:00
Brassó - Lords of the Organ III.

Kapcsolat

Baráti Kör

Személyes koncertértesítők, kedvezmények