Orosháza - Reformation 500

Időpont: 2017.09.27. 18:00
Helyszín: Református Templom - Táncsics utca

Luther Márton izgalmas történelmi személyiség volt. Józanészben, kitartásban, elvhűségben, jó szándékban, érdemi problémamegoldásban feladja a leckét mindannyiunknak. Dehogy akart Ő nagy történelmi felfordulást! Csak olyan jól akarta végezni a dolgát, ahogy erejéből képes. Aztán - ahogy a történelemben sokszor – az események felgyorsultak, léptékük megnőtt, és más irányt vett.
A reformáció közelgő ötszázadik évfordulója alkalmából Luther életéről és koráról szól ez a műsor.

 

Bepillantás a műsorba 

Személyes jegyvásárlás

A belépés díjtalan, a jegyek ingyenesen igényelhetők a Református Egyházközségnél. A Reformációi Emlékbizottság támogatásával valósul meg a koncert.
Reformation 500

A történelem viharát Mozart nagy f-moll Fantáziája, a virágzás, és ellenreformáció korát Bach muzsikája, a következő generációkra gyakorolt hatását César Franck gyönyörű a-moll Korálfantáziája mutatja be. Ezeket és a többi megszólaló remekművet is Papp Norbert festőművész külön erre az alkalomra készült, mozgó, történelmi, vetített rajzai kísérik. A látványkoncert tehát egyszerre zenei és esztétikai élmény miközben a kommentárokkal könnyebben helyezzük el magunkat a történelem ezen szakaszában.  Következő események:

2017.09.28
csütörtök, 19:30
Szeged - Lords of the Organ
2017.10.05
csütörtök, 19:00
Gyergyószentmiklós - Reformation 500

Hangversenyek és jegyrendelés

Következő hangverseny

2017. szeptember 27. 18:00
Orosháza - Reformation 500

Kapcsolat

Baráti Kör

Személyes koncertértesítők, kedvezmények