Szeged - Lords of the Organ

Időpont: 2017.09.28. 19:30
Helyszín: Felsővárosi Templom - Munkácsy u. 7.

Ravel halálának nyolcvanadik évfordulóján újra megszólal RG. Bolero átirata, és a hangszerek királya megint nagyzenekarrá változik. A zenetörténeti narráció rávilágít, hogy válhat akár egy kocsma is a művészet templomává, és kiderül ki a remekmű keletkezése mögött álló múzsa, aki kedvéért a szerző felrúgja spanyolországi nyaralását, hogy hanyatt homlok Párizsba utazzon.

Bepillantás a műsorba

Online jegyvásárlás Jegyek ITT

Standard jegy 2 200,- Ft
Prémium jegy 3 000,- Ft
A Prémium kategóriás jegyekkel érkezőknek foglalt helyeket biztosítunk, és a legjobb helyekről élvezhetik a hangversenyt.

Személyes jegyvásárlás

Tourinform Szeged Dugonics tér 2. (62) 488 690 és a jegy.hu országos hálózatban.
Lords of the Organ

David Guetta zenéjére milliók buliznak a világ legmenőbb szórakozóhelyein, de vajon sejtik-e, hogy Wilhelm Middelschulte már az 1900-as évek elején írt olyan zenét, ami a ’80-as évek House őrületében, majd napjaink klub zenéjének élvonalában is visszaköszön. Külön csavar a történetben, hogy Middelschulte Toccatája Luther Márton Erős vár a mi Istenünk kezdetű egyházi énekének dallamával dolgozik, ez pedig a Reformáció 500-ik évfordulójának évében igazi kultúrbonbon.
A Lords of the Organ sorozat a hangszer legnagyobb szerzőit és örökéletű műalkotásaikat állítja színpadra a következő években. Az Orgona Lordjai olyanok a hangszer történetében, mint egy-egy bíbor színű könyvjelző az örökkévalóság enciklopédiájában. A kötet Bachnál természetesen minden évben kinyílik, majd jobban és kevésbé ismert mesterművek között lapozgatunk, a bravúros orgona átiratok pedig mindig más, nem orgona szerzőt emelnek a Lordok közé. A koncert tehát egyszerre kínál jól ismert klasszikus muzsikákat, friss érdekességeket, és meglepő élményeket a hangszerek királyának udvartartásából.

 Következő események:

2017.10.05
csütörtök, 19:00
Gyergyószentmiklós - Reformation 500
2017.10.06
péntek, 18:00
Csíkszereda - Reformation 500

Hangversenyek és jegyrendelés

Következő hangverseny

2017. szeptember 27. 18:00
Orosháza - Reformation 500

Kapcsolat

Baráti Kör

Személyes koncertértesítők, kedvezmények